RSS

Un Helvası





Malzemesi:
2-Su bardağı un
2,5 Su bardağı, süt veya su,
2 Su bardağı toz şeker,
1,5 Küçük paket margarin,
2 çorba kaşığı çam fıstığı.
Ben ceviz kullandım.
Yapılışı:
1. Bir küçük paket yağ ile unu ağır ateşte kavurunuz,
2. Fıstıkları ilave ederken 8-10 dakika daha karıştırınız,
3.Sütü veya suyu şekerle kaynatınız, kalan yarım paket margarini içine ilave ediniz,
4. Ateş üzerinde karıştırarak şekerli sütü kaynar olarak kavrulmuş unun üzerine dökünüz.Karıştırarak pişiriniz,
5. Suyunu çekince ateşten alınız,
6. Kaşıkla koparıp servis tabağına diziniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder