RSS

PIRASALI BÖREK


    Malzemeler

    4 adet pırasa
    1 adet orta boy soğan
    1 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    4 .5 adet hazır yufka
    Tuz

    Yapılışı

    Soğanı ve pırasaları ince doğrayalım. Bir tavada pırasalarI iyice ölene kadar kavuralım.( yoğurtun içerisine sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu atıp bir tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpalım.  yufkayı dÜz zemine serelim çırpılmış harçtan yufkanın üzerine serpiştirelim üzerine hazırladığımız kavrulmuş pırasaları yerleştirelim. ve katlayarak büzelim Sonra kalan yufkalarda aynı şekilde yapalım.yağlanmış tepsimize koyalım üzerine kalan yoğurtlu haççı sürelim Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.(AFİYET OLSUN)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 yorum:

    Yorum Gönder