RSS

Çarşaf Böreği



Malzeme:
1.kilo kaliteli un
1.su bardağı sıvıyağ
1yumurta
su tuz
İç malzeme:
3 büyük patetes
1. büyük soğan
maydanaz tuz
ve baharatlar
çiyden patetesleri küp küp doğyayın
soğan maydonazda aynı şekil

Yapılış:
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz. çok yumuşak degil ama sert de degil. 3bezeye bölüp, üzerlerine nemli bir bez örterek on dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra her bir bezeyi merdane ile yaklaşık 10  20cm yarı capında acıyoruz. Uzerini sıvı yağ ile yağlayıp beş dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra masada hamurun bir ucundan tutup cekiyoruz. Sıvı yağ ile yumuşamış olan hamur kolayca inceliyor. Dikkat edin fazla cekerseniz yırtılır. Bu işlemi iki uctan, hatta neresinden yapabilirseniz yapın. Incelmiş hamurun uzerine patatesli içten yayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloları önceden yağ ladıgımız tepsiye diziyoruz. .    En son yumurta sarısını sürüyoruz  önceden ısıtılmıs (325F, 170C) fırına veriyoruz. üzeri kızarınca fırından cikarip ılımasını bekliyoruz. Sonra da
afiyetle yiyoruz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder