RSS

Afyon Lokumu




Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
50 gram margarin
1 su bardağı  Hindistan cevizi
1su bardağı ceviz veya Antep fistiğıArasına;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Antep fıstığı ya da hindistan cevizi
Yapılışı :
Süt,şeker,un iyice karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Margarin ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Margarin tamamen eriyince ateşten alınır. Yaklaşık 10 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol  miktarda hindistan cevizi serpilir.Hazırlanan muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır. Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır, muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Antep fıstığı ya da ceviz serpilip rulo yapılır. (Muhallebi tepsiye ince olarak yayılırsa rulo yapmak daha kolay oluyor.) Bu lokumları renklide yapabilirsiniz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder