Malzemeler
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- 3 Yemek Kaşığı (konserve) Mısır
- 3-4 Adet Salatalık
- 2-3tomates ve yeşil soğan
- 2-3yeşil biber
- 6-7 Dal Dereotu
- 2-3 Dal Maydanoz
- 4-5 Yemek Kaşığı Zeytin yağ
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- Kırmızı biber ve sumak
Yapılışı
- Mercimeği yıkayıp süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, 4-5 dk. kaynatın ve süzün. (siyah suyunu süzmüş olacaksınız böylelikle)
- Mercimeğin üzerine, iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 15-20 dk. mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşak ama hafif diri olmalı.
- Haşlanan mercimeği süzün.
- Derin bir kaba malzemeleri minik minik doğrayın. Kıyılmış dereotu ve maydanoz, mısır, mercimek, yağ, limon, tuz ve nar ekşisini ekleyip, karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder