10 Şubat 2011 Perşembe

Afyon Lokumu




Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
50 gram margarin
1 su bardağı  Hindistan cevizi
1su bardağı ceviz veya Antep fistiğıArasına;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Antep fıstığı ya da hindistan cevizi
Yapılışı :
Süt,şeker,un iyice karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Margarin ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Margarin tamamen eriyince ateşten alınır. Yaklaşık 10 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol  miktarda hindistan cevizi serpilir.Hazırlanan muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır. Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır, muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Antep fıstığı ya da ceviz serpilip rulo yapılır. (Muhallebi tepsiye ince olarak yayılırsa rulo yapmak daha kolay oluyor.) Bu lokumları renklide yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder